Yunique Culinaire
(The 1st flexible cooking
course in Malaysia)
Category
|
Course Name
|
Fees
|
|
Basic
Pastry
|
3~5/person
|
10~15person
|
|
(A)
|
*Soft
Roll
a.Mixing(10)
b.Kneading(20)
c.Baking(15)
|
45
|
30
|
1.Yellow River
|
30
|
20
|
|
2.Sardine Roll(Filling)
|
30
|
20
|
|
3.Sambal Ikan Bilis Roll(Filling)
|
30
|
20
|
|
4.Hot Dog Roll
|
30
|
20
|
|
5.Red Bean Bun(Filling)
|
30
|
20
|
|
6.Mexican Bun( Filling,Top)
|
40
|
30
|
|
7.Potato Bread
|
30
|
20
|
Category
|
Course Name
|
Fees
|
|
Basic
Pastry
|
3~5/person
|
10~15person
|
|
(B)
|
*Pizza
Base(10)
a..Mixing(10)
b..Kneading(10)
c..Topping(10)
d..Baking(10)
|
50
|
30
|
1.Pizza Sauce
|
20
|
10
|
|
2.Pizza Topping
|
40
|
30
|
Category
|
Course Name
|
Fees
|
|
Basic
Pastry
|
3~5/person
|
10~15person
|
|
(C)
|
*Choux
Pastry
a.Mixing
b.Cooking
c.Piping
d.Baking
|
30
|
20
|
1.Pastry Cream
|
25
|
20
|
|
2.Cream Puff
|
25
|
20
|
|
3.Eclairs
|
25
|
20
|
Category
|
Course Name
|
Fees
|
|
Basic
Pastry
|
3~5/person
|
10~15person
|
|
(D)
|
*Sugar Crust/Short Crust(10)
Procedure;
a..Mixing(10)
b.Shaping(10)
c.Filling(10)
d.Baking(10)
|
50
|
30
|
1.Apple Pie
|
30
|
20
|
|
2.Pineapple Pie
|
30
|
20
|
|
3.Banana Pie
|
30
|
20
|
|
4.Blueberry Pie
|
30
|
20
|
|
5.Fruit Tarlet
|
30
|
20
|
|
6.Egg tart
|
30
|
20
|
|
7.Chicken Pie
|
35
|
25
|
|
8.Curry Chicken Pie
|
35
|
25
|
|
9.Black Pepper Beef Pie
|
35
|
25
|
Category
|
Course Name
|
Fees
|
|
Dessert
|
3~5/person
|
10~15person
|
|
(E)
|
1.Cream Caramel
a..Pudding
Mix
b.Caramel
Sugar
c.Baking
d.
Present
|
20
|
15
|
20
|
15
|
||
20
|
15
|
||
20
|
15
|
||
2.Bread butter Pudding
a..Cutting,Spread,Aranging
Bread
b.Pudding
Mix
c.Baking
d.Sauce
|
20
|
15
|
|
20
|
15
|
||
20
|
15
|
||
20
|
15
|
Yunique Culinaire
(The 1st flexible cooking
course in Malaysia)
Cara Memilih
kursus
1. Satu
kategori untuk setiap satu sesi
2. Bahagian
bertanda * adalah
wajib kemudian sila pilih 3 menu dari kategori yang sama.
3. Tiada
pilihan bagi kategori B,C dan E
4. Kategori
C boleh digabungkan bersama katogori E.
*Sila
pilih kategori menu,masa,sila nyatakan juga tempat dan hubungi kami untuk
semakan jadual.
Maklumat kursus
1. Kelas
akan diadakan pada hari (Isnin-Sabtu). dan dibahagikan kepada 2 sesi iaitu:
·
Sesi I (9.30am –
12.30pm)
·
Sesi II (2pm – 4pm)
2. Alamat
dan tempat kursus :
·
Rumah Peserta (Shah
alam,Puchong,Subang,Klang.kawasan lain,sila hubungi kami untuk maklumat lanjut)
3. Bilangan
peserta bagi setiap sesi adalah seperti berikut (dan pihak pengurusan berhak
mengubah mengikut kesesuaian):
·
Bahagian 3 hingga 5: (3
- 5 orang)
·
Bahagian 10 hingga 15 :
(10- 15 orang)
4. Kelas
khas untuk individu atau bilangan lebih kecil juga ada dijalankan atas
permintaan. Sila hubungi kami untuk maklumat lanjut.
5. Jumlah Bayaran ialah kursus yg diambil +Yuran
rm20/peserta untuk bahagian pengurusan.(Termasuk notes lengkap resepi)
6. “Reservation”
akan dibuat setelah yuran kursus dibayar ke akaun:
( Nurul Ayuni Binti
Haris CIMB :12640019812528). Sila
maklumkan pembayaran beserta bukti
pembayaran (slip).Pembayaran haruslah sekurang-kurang nya 3~5 hari sebelum
kelas bermula.
7. Sila
hubungi pihak kami melalui telefon, SMS, atau emel untuk sebarang pertanyaan
lanjut. Jika panggilan tidak berjawab(mengajar) sila sms.
8. Perubahan
kepada maklumat kursus, sekiranya ada, akan dimaklumkan tanpa sebarang notis
awal.Sekian terima kasih.
No comments:
Post a Comment